02 juni 2006

Mitt beste fotballminne

Eg hugsar ein sommar
må vel vera minst 15 år sidan
det var fotball-VM
og alt var så roleg på fjernsynet
det var streik i NRK

no er det streik igjen!
det er som ein draum –
dei seier fotball-VM kan gå fløyten nok ein gong!
i alle fall smella til dei som kommenterer.

Eg vågar nesten ikkje tru
at mitt beste fotballminne
skal bli ein realitet
i år igjen.

Men det er lov å håpa…

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det eneste vi kan slippe unna er NRKs stadig mer elendige fotballdekning. Resten av kampene tar TV2 seg av. Det vi mister fra NRK kan sikkert sees på eminent svensk TV. Forøvrig var det streik på starten av fotball-VM i 1990. Så åpningskampen gikk vel uten kommentatorlyd ja.

Livet ER morsommere for den som er glad i fotball ...

Anonym sa...

"Livet ER morsommere for den som er glad i fotball ..."
Meir morosamt enn kva då? Ein uhyggeleg dristig påstand det der.
Kor morosamt er livet utan fotballen? Trist? Greit? Eller kanskje adekvat?
Eg for min del finn fotball utruleg kjedeleg!
Vil det seie at mitt liv hadde vore meir morosamt om eg hadde vore glad i å
kjede meg gjennom eit utal av fotballkampar?
Nei, lat oss håpe fotballspelarane tek til vit og brukar streikeretten neste år!

Helge sa...

Nokre synest fotball er utruleg artig, medan andre synest det er uuthaldande. Eg høyrer for det meste til i den siste kategorien.
Det som er skræmande, er den type fleirtalstyranni som føregår når det gjeld fotball på fjernsyn. Nyhendesendingar, sportsendingar og anna blir produsert og redigert etter den første premissen, berre at ordet "nokre" er bytt ut med "alle".
Det fotballentusiastar kan grubla litt på, er dette:
Tenk om NRK, TV2, TV3 - you name it, sende tilsvarande med BALLETT som dei i dag sender fotball. Hadde dei opplevd det som like kjekt? Det er nemleg slik fotball på tv fortonar seg for ein som ikkje er fotballelskar!

Anonym sa...

Problemet med den påstanden er at grunnlaget er helt galt. Fotball er per dato verdens største idrett, og engasjerer vel over hele kloden deretter. Ballett treffer ikke like bredt, desverre ;) At noen skvises ut av fotball kan på den måten veldig kynisk puttes i Darwins "survival of the fittest" teori. Folk klager over at det blir stadig mer fotball på TV. Ok, stemmer til en viss grad, men da tas det ikke høyde for at det også blir stadig flere og mer spesialiserte kanaler. Ergo har ikke prosentandelen fotball på TV økt så enormt. En annen greie med alle kanalene, er at man faktisk kan velge å ikke se på de som viser fotball. NRK har f.eks nesten ikke fotballsendinger igjen. Vil man ha aktualitet og nyheter, se på CNN og BBC World. Så, jo livet er morsommere for den som er glad i fotball, men for de som ikke vil delta i morsomhetene er det enkelt å slippe unna.

Helge sa...

Kan gjerne ta ein grunnlagsdiskusjon, men det blir jo som å diskutera høns og egg. Eg meiner at grunnen til at det er mykje fotball på tv, er ikkje at det er verdas mest populære sport. Fotball har blitt verdas mest populære sport fordi det er mykje fotball i media.

Anonym sa...

Fotballen har blitt lettere tilgjengelig pga medias dekning, det er korrekt, men sporten har vært pop lenge før man fikk f.eks tv i hvert hjem. Forskjellen ligger i at da møtte folk opp på selve arenaen istedet for å sitte hjemme i stolen. I 1950 blei f.eks VM fulgt av tilsammen drøye 1,3 millioner mennesker. Det blir drøye 60 000 i snitt per kamp det. Nesten 200 000 pressa seg inn på Maracana stadion for finalen ...

Anonym sa...

Sorry at det ikkje gjekk likevel.

Anonym sa...

"Så, jo livet er morsommere for den som er glad i fotball, men for de som ikke vil delta i morsomhetene er det enkelt å slippe unna."
Dette stemmer ikkje! Det er så og seie umogleg å sleppe unna fotballen som samfunnet er gjennomsyra av.
Einaste grunnen til at livet er meir morosamt om ein set pris på fotball, er at fotballen er umogleg å unnsleppe.
Minner meg om eit gamalt slagord: Can't figth them, join them.
Ånei, ikkje denne karen!

Anonym sa...

Umulig? Har du prøvd?

1. Hopp over sportsbilaget/sidene i avisa.
2. Ikke se på tv når det går fotball/se på andre kanaler.
3. Ikke gå på fotballkamp.
4. Ikke les om fotball på nettet.

Så kan det jo hende at du plutselig støter på noen fotballsparkende mennesker på løkka, men det får man vel nesten bare leve med.